EHWC Vol. 4 De Haarlem – Parijs Editie


Eerstvolgende editie: EHWC Vol.4

Donderdag 21 juni 2018, openen wij met EHWC Vol. de ‘Haarlem – Parijs’ Editie! het Haarlems Wielerweekend.


De KAARTVERKOOP is gestart! Kaarten à 15 euro zijn zoals gebruikelijk te verkrijgen via de Kassa van Het is Koers!, of aan de deur! 

LET OP: Je kan alleen met contant geld betalen donderdagavond!


B R E A K I N G  N E W S 

Last Minute hebben we nog twee gasten weten te strikken voor de stamtafel! Oud-prof Léon van Bon vond het de vorige keer zo gezellig dat hij ditmaal weer langskomt. Nu om te praten over zijn project For the love of my Bike! een fotoboek over wielrennen, zonder een fiets in beeld.

En ook Cornelius Kersten komt naar het EHWC Vol.4! Cornelis was de eerste winnaar van de NL Crit Series (toen nog Vast Verzet Bokaal genaamd), drievoudig winnaar van de Fixed Gear Crit in Haarlem en reed meerdere internationale Red Hook Crits. Hij verhuisde naar de ijsbaan van Calgary, waar hij trainde met het schaatsteam van Groot-Brittannië. Kwalificatie voor deelname aan de Olympische Winterspelen lukte niet, wel startte hij afgelopen winter op het WK Sprint. Sinds maart is hij weert terug in Haarlem. En met dikkere bovenbenen dan ooit. Dit seizoen won hij alweer een race in Keulen.

* * * * * * * * * * *

In alweer het vierde filiaal van het Eerste Haarlems Wielercafé duiken we in het verleden en het heden van het Haarlems wielrennen. En met de Tourstart voor de deur, kunnen we niet om de Ronde van Frankrijk heen natuurlijk.

Wie schuiven er ditmaal allemaal aan onze stamtafel aan?

Haarlemmer Jairo van Lunteren trakteert onze deze avond op Tourflitsen. Hij schreef een fraai naslagwerk over Radio Tour de France.

De Haarlemse paracycliste en tandemrijder Linda au Yeung is er ook op donderdag 21 juni in het nieuwe clubhuis van Excelsior. De tandem is een helaas een beetje een vergeten wielerdiscipline geworden. Maar voor Linda extreem belangrijk. Samen met haar nieuwe partner Yvonne de Jong, ook uit Haarlem, heeft ze een doel: deelname aan de Paralympics in Tokyo.
De dag voor het EHWC Vol.4 verdedigt ze haar titel op het NK-tijdrit. Dus wie weet hebben we een kersverse nationale kampioen aan de stamtafel!

Als je het over het verleden van het Haarlems wielrennen wilt hebben, dan moet je ook Jan van der Horst (75) aan tafel hebben. De Haarlemse oud-profwielrenner reed tussen 1967 en 1970 voor de Caballeroploeg (toen sigarettenmerken en bierbrouwers nog gewoon wielerteams mochten sponsoren). In die ploeg kreeg hij de kans op een Tourstart, maar het zou er niet van komen…

En het Haarlems wielrennen heeft niet alleen een rijk verleden. De grote man achter de NL CRIT SERIES is Haarlemmer Jan-Willem Blok. Met hem duiken we in volle vaart en zonder remmen in de wonderlijke wereld van de Fixed Gear.

 

Criteriumkoning en clubicoon van Excelsior Ron Vroom mag op deze avond niet ontbreken. Als amateur won hij alles wat los en vast zat. Maar waarom is Vroom nooit prof geworden?

Marco Vermeij werd wel prof, maar bij een Franse ploeg Chazal Konig. Na een derde plek op het NK 1994 werd hij opgenomen in de Tourselectie.

De nationale kampioenstrui werd op dat NK van 1994 gewonnen door Steven Rooks. En die komt ook, niet de trui maar de renner. Of zoals onze stadgenoot Mart Smeets zou zeggen: “Noteert u maar, R, dubbel O, K, S!”

En ook de traditionele wielerquiz ontbreekt niet. In EHWC Vol.4 spelen we de GROTE Jaap Eden heeft nooit de Tour gereden KWIS.

Wanneer? Donderdag 21 juni 2018

Waar? Het nieuwe clubhuis van HRC Excelsior in de Haarlemse Waardepolder.

De KAARTVERKOOP is gestart, kaarten 15 euro, zoals gebruikelijk te verkrijgen via de kassa van Het is Koers!

Op het EHWC Vol.4 volgt een rustdag, waarna de eerste editie van het Haarlems Wielerweekend losbarst op zaterdag 23 & zondag 24 juni.
Met o.a. de Nacht van de Waardepolder, NL Fixed Gear Races, Tour d’Historique, dikke bandenraces en de FUCK! de Wielercode HIK-rit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.