Op café in het Vlaamse Hamme

Twee dagen na ons Eerste Haarlems Wielercafé Vol.1 gingen we op uitnodiging van Begijn Le Bleu naar zijn ‘De Ronde van Begijn’ KoersCafé in café Rico in het Vlaamse Hamme.
In de feestzaal van café Rico werden we getrakteerd op een bonte koersavond met verhalen over de koers, het leven na de koers en fraaie beelden uit de koers. En met als rode draad warme herinneringen aan die ene grote, legendarische coureur… VdB.
Het ‘Naaitem’, de nieuwe wisseltrofee voor de renner die dit seizoen het meest genaaid is, ging “vast tot tevredenheid van onze Nederlandse vrienden in de zaal” naar… Michael Boogerd: “die genaaid is door Thomas Dekker en zijn boek en vaak het gat dichtreed van bepaalde dames.”
En er was bier, veel bier (natuurlijk ook Kwaremont van bierhandelaar Nico Mattan, oud-winnaar van Gent-Wevelgem) en wielerboeken.
Tot slot werd het nieuwe wielerseizoen 2017 officieel ingewijd, met een speciaal gebed voor de mannen en een afzonderlijk gebed voor de vrouwen.
Kortom we hebben voldoende ideeën opgedaan voor het Eerste Haarlems Wielercafé Vol.2 Vlaanderen Boven! We hebben na gisterenavond nu al ontzettende goesting in maart 2017!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.